Welkom!

Met poppentheater hoop ik een sfeer neer te zetten waarbinnen een voorstelling kan worden beleefd. Met spel dat het verhaal buitengewoon vertelt en gecreëerde karakters waarmee het publiek zich verwonderd kan identificeren.

Kleine en grote voorstellingen, in theaters, scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, bij je thuis en op straat. Laat je betoveren door poppentheater.

Als je heel af en toe een bericht wilt ontvangen, is het hieronder mogelijk je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Ollie Trollie reist naar de sterren

Ollie Trollie wil dat zijn opa Bollie Trol met hem speelt. Maar opa is druk met zijn grote liefhebberij; kijken naar de sterren. Ollie verlaat zijn opa mopperend om later tot zijn grote schrik te ontdekken dat zijn opa er niet meer is. Waar is opa Bollie Trol? In de ruimte? Tussen de sterren? Lukt het Ollie om zijn opa te bereiken en het weer goed te maken?

'Prachtig, een pareltje in alle opzichten! Verhaal, spel, boodschap, uitvoering, animaties, licht. Proficiat met deze prachtige productie.'

Meneertje Rood Geel Blauw

Een beeldende voorstelling geinspireerd door het werk van Piet Mondriaan.

In 'Meneertje Rood Geel Blauw' (4+) gaat het om kleur en de zoektocht ernaar. Meneertje Zwart staat voor een nieuw doek en treft meneertje Wit die van geen kleur wil weten. Meneertjes Rood Geel Blauw en het publiek zorgen voor inspiratie.

Poppenkast

Vrolijk en humoristisch 3+ poppentheater met mooie vilten poppen vanuit een poppenkast.

De Vliegende Koffer reist graag naar alle locaties, theaters, scholen, festivals etc. Dit kan vanuit koffers of in een decor, en soms is een poppenkast het meest geschikte theater.

 

Roodkapje en Wolf

Over een meisje dat zich verveelt, een moeder die niet in sprookjes gelooft en een wolf die gelukkig niet op zijn eten kauwt.

Het sprookje van Roodkapje in een toegankelijke en frisse vorm verteld en gespeeld door Charlotte de Lange. 

Diese Vorstellung wird auch in deutscher Sprache gespielt.
Ce spectacle sera également joué en français.

François Blanc van Steven Luca

Deze kleine poëtische act is inmiddels uitgegroeid tot een straattheater klassieker. Al bijna 20 jaar laat poppenspeler Steven Luca deze schilderachtige pop witte portretten maken van een enthousiast publiek.

Ollie Trollie en Mannetje Lampenkap

Een mooie en fantasierijke poppentheater voorstelling met grote zelfgemaakte poppen over de lieve en grappige Ollie Trollie. Voor 3 - 7 jaar, en alle mensen die van sprookjes houden.

De voorstelling wordt tevens als kerstversie gespeeld door middel van enkele kleine aanpassingen.

Over het verhaal is een prachtig prentenboek gemaakt met illustraties van Colinde van Dal en het verhaal door Charlotte de Lange.

Once upon a Hand

Op een onverwacht moment, vraagt een poppenspeler uw hand. Aarzel niet; zeg ja! Voor een moment wordt deze hand omgetoverd tot een theater, waar u op de eerste rij zit en waar alles kan gebeuren.

Zoals de lancering van de eerste raket naar de maan of een rendez-voos in een romantische paleistuin waar de kikkerprins gekust wil worden.

"Once upon a Hand" is een voorbeeld van een hele persoonlijke uitnodiging van een poppenspeler om niet slechts toeschouwer te zijn maar ook fysiek deelgenoot te worden.

Schrott van Steven Luca

Straatveger Schrott is vriendelijk. Zelfs klimaatvriendelijk. Hij heeft hij een buitengewone interesse voor het restafval van passerend publiek. De restanten die de toeschouwers in zijn vuilnisemmer deponeren ziet hij als een waardevolle verzameling spullen die misschien een tweede leven kunnen krijgen.

Klein Stationnetje

Wij zijn samen met PERRON-3 organisator van Klein Stationnetje. Dit is iets nieuws voor de allerjongste theaterbezoekers! Een perfect uitje voor gezinnen met kleine kinderen!

Iedere laatste zondag van de maand om 11 uur in PERRON-3 Rosmalen en wegens succes soms ook om 13 uur.

29 okt • De Zingende Zeemeerminnen (3+)
26 nov • Poppentheater Jacobus Wieman • Sinterklaasverhaal in de poppenkast (4+)
7 jan • Lejo • Hands up! (3+)
28 jan • Laros & de Jong Beeldmakerij • Taart voor Tijgers (2,5+)
25 feb • Theatergroep Nooitgedacht • Groei! (4+)
31 mrt • Theater Krijt • JA! NEE! OLÉ! (3+)
28 apr • De Vliegende Koffer • Pinocchio (4+) première

 

RESERVEREN VIA PERRON-3

Op reis met Pinokkio

Vanaf voorjaar 2024: 'Op reis met Pinokkio' door De Vliegende Koffer.

Een vrolijke en muzikale familievoorstelling geinspireerd op het boek van Carlo Collodi.

Foto's: Moon Saris

Boekie Big

Boekie Big, alias het feestvarken alias Parma begint het boegbig van De Vliegende Koffer te worden.

In de bibliotheken van Bibliotheek Heusden, op theaterkampjes, dit varkentje is er graag bij.

Pop en spel: Charlotte de Lange
Illustratie: Westrup illustraties

Sinterklaas in de poppenkast

Konijn krijgt een bezoekje van Sinterklaas en wil het paard een wortel geven. Maar dat wil Wortel niet. Twee tradities in één: poppenkast en Sinterklaas.

Miss Miauw

Miss Miauw is een combinatie van verteltheater en poppenspel, waarbij een verhaal wordt verteld met behulp van objecten en kleine poppen. Het verhaal wordt dichtbij en interactief met het jonge publiek verteld en wordt ondersteund door veel mooie muziekjes. 

2-5 jaar

Stichting Trunk Puppeteers

Charlotte de Lange van De Vliegende Koffer is net zoals Steven Luca deelnemer van de stichting 'Trunk Puppeteers'.

De stichting heeft ten doel ondersteunend te zijn ten behoeve van het creëren, realiseren en tonen van beeldend theater aan kinderen en volwassenen inclusief de kwetsbare mensen in de samenleving.

Zie de website van Trunk Puppeteers.

Stinkie Hond

Een heerlijk speelse en vrolijke voorstelling voor peuters en kleuters.

Charlotte laat haar hond Stinkie uit in het park. Maar Stinkie blijft niet netjes bij haar en gaat zijn speelse neus achterna. Stinkie Hond neemt de kinderen mee het park in. Daar zien zij de seizoen, blaadjes, kuilen en een eendenvijver.

Thema's: de seizoenen, het park, wandelen, eendenvijver, dieren, huisdier, emoties, kleuren 

Kunsteducatie

Kinderen in aanraking brengen met kunst en cultuur zou vooral leuk moeten zijn! Maar hoe geef je professionele cultuureducatie een plek binnen een vaak al druk rooster? Dat gaat vermakelijk en gemakkelijk met poppenspel.

Masterclass

De Vliegende Koffer biedt een boeiende masterclass, waarin en vermaak hand in hand gaan.