Welkom!

Met veel liefde voor het ambacht en met nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden, maken wij poppentheater voorstellingen en straattheateracts.

Kleine en grote voorstellingen, op festivals, in theaters, scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven en op straat. Laat je betoveren door poppentheater.

Spektakolo Pinokkio

Dit bonte muzikale spektakel vol clownerie en uiteraard poppenspel haalt letterlijk alles uit de kast om de avonturen van deze houten pop prachtig te verbeelden. En zo storten zij zich in een vrolijk feest der mislukking (4+).

 

International information Spektakolo Pinokkio

Eine außergewöhnliche Interpretation von Collodis berühmtem Buch "Pinocchio". 
An exceptional rendition of Collodi's famous book 'Pinocchio'.
Une interprétation exceptionnelle du célèbre livre de Collodi "Pinocchio".

Information :

Poppenkast

 

Vrolijk en humoristisch 3+ poppentheater met mooie vilten poppen vanuit een poppenkast; 
'Wortel' of 'Knorrie Kabouter'.

Once upon a Hand

In misschien wel het kleinste theater, in de kortste voorstelling en op het kleinste podium zie je de lancering van de eerste raket naar de maan of een rendez-vous in een romantische paleistuin waar de kikkerprins gekust wil worden. 

Ollie Trollie reist naar de sterren

Ollie Trollie wil dat zijn opa Bollie Trol met hem speelt. Maar opa is druk met zijn grote liefhebberij; kijken naar de sterren. Ollie verlaat zijn opa mopperend om later tot zijn grote schrik te ontdekken dat zijn opa er niet meer is. Waar is opa Bollie Trol? In de ruimte? Tussen de sterren? Lukt het Ollie om zijn opa te bereiken en het weer goed te maken?

'Prachtig, een pareltje in alle opzichten! Verhaal, spel, boodschap, uitvoering, animaties, licht. Proficiat met deze prachtige productie.'

Ollie Trollie en Mannetje Lampenkap

Een mooie en fantasierijke poppentheater voorstelling met grote zelfgemaakte poppen over de lieve en grappige Ollie Trollie. Voor 3 - 7 jaar, en alle mensen die van sprookjes houden.

De voorstelling wordt tevens als kerstversie gespeeld door middel van enkele kleine aanpassingen.

Over het verhaal is een prachtig prentenboek gemaakt met illustraties van Colinde van Dal en het verhaal door Charlotte de Lange.

François Blanc van Steven Luca

Deze kleine poëtische act is inmiddels uitgegroeid tot een straattheater klassieker. Al bijna 20 jaar laat poppenspeler Steven Luca deze schilderachtige pop witte portretten maken van een enthousiast publiek.

Schrott van Steven Luca

Straatveger Schrott is vriendelijk. Zelfs klimaatvriendelijk. Hij heeft hij een buitengewone interesse voor het restafval van passerend publiek. De restanten die de toeschouwers in zijn vuilnisemmer deponeren ziet hij als een waardevolle verzameling spullen die misschien een tweede leven kunnen krijgen.

Meneertje Rood Geel Blauw

Een beeldende voorstelling geinspireerd door het werk van Piet Mondriaan.

In 'Meneertje Rood Geel Blauw' (4+) gaat het om kleur en de zoektocht ernaar. Meneertje Zwart staat voor een nieuw doek en treft meneertje Wit die van geen kleur wil weten. Meneertjes Rood Geel Blauw en het publiek zorgen voor inspiratie.

Boefie

Een heerlijk speelse en vrolijke voorstelling voor peuters en kleuters.

Tineke laat haar hond Boefie uit in het park. Maar Boefie blijft niet netjes bij haar en gaat zijn speelse neus achterna. Boefie is liever thuis. Maar Tineke neemt hem en de kinderen mee het park in. Daar zien zij de seizoen, blaadjes, kuilen en een eendenvijver.

Thema's: de seizoenen, het park, wandelen, eendenvijver, dieren, huisdier, emoties, kleuren 

Roodkapje en Wolf

Over een meisje dat zich verveelt, een moeder die niet in sprookjes gelooft en een wolf die gelukkig niet op zijn eten kauwt.

Het sprookje van Roodkapje in een toegankelijke en frisse vorm verteld en gespeeld door Charlotte de Lange. 

Diese Vorstellung wird auch in deutscher Sprache gespielt.
Ce spectacle sera également joué en français.

Miss Miauw

Miss Miauw is een combinatie van verteltheater en poppenspel, waarbij een verhaal wordt verteld met behulp van objecten en kleine poppen. Het verhaal wordt dichtbij en interactief met het jonge publiek verteld en wordt ondersteund door veel mooie muziekjes. 

2-5 jaar

Lezing en of Masterclass

De Vliegende Koffer biedt een boeiende lezing uit te breiden tot masterclass, waarin en vermaak hand in hand gaan. 

Kunsteducatie

Kinderen in aanraking brengen met kunst en cultuur zou vooral leuk moeten zijn! Maar hoe geef je professionele cultuureducatie een plek binnen een vaak al druk rooster? Dat gaat vermakelijk en gemakkelijk met poppenspel.